Kako se postavlja objava

Korak 1: Početak

Kliknite na dugme “Dodajte objavu“. Ono se nalazi u glavnom meniju sajta, kao i u podnožju, u sekciji “Najvažnije stranice”.

 

Korak 2: Popunjavanje podataka oglašivača

Ukoliko ste pravilno odabrali dugme, otvoriće Vam se kontakt forma sačinjena od četiri koraka. Kako biste pristupili sledećem koraku, morate da popunite onaj na kom se nalazite.

Probitno je potrebno da ostavite podatke o sebi. Jako je važno da ostavite pravilnu e-mail adresu, kako bismo Vas eventualno kontaktirali u slučaju da objava ne bude odobrena. Broj lične karte ili pasoša nam je potreban kako bismo utvrdili Vaš identitet i kako bismo sprečili postavljanje lažnih objava.

Po popunjavanju svih podataka, kliknite na dugme “Sledeći korak”.

 

Korak 3: Odabir izgleda objave

U ovom koraku birate kako želite da Vaša objava izgleda. Odabir tipa objave i veličine su obavezni, dok su opcije za naglašenu i istaknutu objavu opcione.

Kada se opredelite za tip i veličinu, pri dnu stranice možete da vidite cenu. Cena se povećava ili smanjuje u skladu s opcijom za koju se opredelite.

Po odabiru opcija, kliknite na dugme “Sledeći korak”.

 

Korak 4: Popunjavanje sadržaja objave

U ovom koraku popunjavate podatke o pokojniku i dodajete sadržaj koji želite da objava ima u sebi. Polja za ime, prezime i mesto pokojnika su obavezna, dok su ostala opciona.

Datume rođenja/smrti/obeležavanja smrti možete da popunite ručno (u formatu dan.mesec.godina.) ili da odaberete opciju iz kalendara koji se pojavljuje pri kliku na polje. Slika se dodaje klikom na dugme “Odaberite datoteku” ili “Browse”.

Štikliranjem opcije “Želim da dodam znak” se otvara opcija odabira jednog od 14 znakova. Znak se nalazi neposredno iznad slike pokojnika.

Sadržaj objave je tekst koji tradicionalno ide ispod slike pokojnika i obaveštava o smrti ili obeležavanju smrti. Ovo polje je, zbog ograničenog prostora, limitirano na maksimalno 500 karaktera.

U polju za ožalošćene upisujete sve osobe koje u tom momentu obaveštavaju o smrti, odnosno učestvuju u bolu ili šalju svoje poslednje pozdrave/pomen.

Obavezno pročitajte naše uslove korišćenja i ukoliko se slažete, štiklirajte polje za saglasnost i pritisnite “Sledeći korak”.

 

Korak 5: Plaćanje

Poslednji korak je plaćanje. Ovde možete da odaberete da li želite da iznos uplatite putem uplatnice ili kartice.

Ukoliko odaberete uplatnicu, otvoriće Vam se primer popunjene uplatice. U tom slučaju treba da upišete svoje podatke na papirnu uplatnicu ili da je popunite elektronski, putem e-bankinga. Ova opcija je sporija i čeka se duže na odobrenje.

Ako se odlučite za plaćanje karticom, otvoriće se prozorčić gde ćete moći da upišete svoje podatke i podatke sa kartice. Po verifikaciji uplate, bićete preusmereni na formu i obavešteni da je uplata uspešna. Ova opcija je brža i verifikacija uplate se vrši istog trenutka.

 

Korak 6: Odobravanje i postavljanje objave

Ovaj korak radi naš tim koji proverava da li se objava slaže sa našim Uslovima korišćenja. Ukoliko ste objavu postavili u toku radnog vremena, ona će biti postavljena u roku od dva sata. U suprotnom, naš tim je postavlja na sajt prvi sledeći radni dan.